top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKatrien VK

Tweede en beslissende ronde

Daar is hij dan! De nieuwe stembrief om te kunnen stemmen in deze stemronde viel de laatste dagen bij alle leden in de bus. Controleer dit goed want het is de enige manier om te kunnen stemmen. Indien hij niet aankomt, kan je best zo snel mogelijk contact opnemen met de ledendienst om even te controleren.

We zijn nog 8 dagen verwijderd van Sinterklaas, dus zetten we opnieuw een eindspurt in!Deze verkiezingen zijn al, op zijn zachts gezegd, bijzonder verlopen. Deze intensieve campagne is niettemin de gelegenheid om in goede dialoog met alle leden te kunnen treden. Een grote constante in al deze gesprekken is dat onze leden verwachten dat een provinciaal voorzitter zich verbindend opstelt en luistert naar de verzuchtingen van de basis. Tegelijk kan de provinciaal voorzitter ook niet stalinistisch de mandatarissen dicteren, zij moeten in alle vrijheid hun mandaten kunnen blijven uitvoeren.

Maar een voorzitter 'noteert niet als een notaris' (ahum)... De voorzitter dient telkens het christen-democratisch geweten van onze partij te zijn. Is dit alles in overeenstemming bij ons programma en vooral, staan we hiervoor als christen-democraten. De toetsstenen, zoals enkele dagen geleden al genoemd, zijn dan helderheid, zelfkritiek, zin voor nuance, diepgang, aandacht voor wat de mens en de samenleving beroert vanuit de traditie, respect voor de nabijheid van de mens en een ambitieuze blik op de toekomst.

De nieuwe provinciale voorzitter moet ook de blik vooruit wenden naar 2024. De nieuwe federale en regionale verkiezingen, kortelings gevolgd door de gemeente- en provincieraadsverkiezingen zullen weer een heuse krachttoer zijn voor alle leden.

Het is niet enkel een kwestie van 'de lijst gevuld te krijgen', maar om leden echt te motiveren kandidaat te zijn en een positieve beweging op gang te krijgen. De toekomstige lijsten moeten daarbij ook voldoende perspectief bieden voor nieuwe gezichten die met een nieuw inzicht en motivatie die positieve beweging kunnen verder duwen.


Gisteren las ik in De Standaard een mooie ode aan journalist Gaston Durnez maar tegelijk is het een inspiratiebron om dit provinciaal voorzitterschap op te nemen:

" Pas nu valt me terdege op wat die mensen bond. Ze waren van eenvoudige komaf, maar klommen op. Ze zagen en grepen kansen, ze hadden zelfdiscipline en waren schrander, en ze namen verantwoordelijkheid op in hun gemeenschap. Ze wezen arbeiderskinderen op hun achterstelling, maar gaven hen ook de hulpmiddelen om er iets aan te doen.

Drie klikken opzoekwerk op het internet, en je kunt niet anders dan keihard onder de indruk zijn van Cardijn en zijn kajotters. De ambitie was torenhoog, de mobilisatie van middelen en methodes ongezien, de onderbouw ongegeneerd ideologisch en religieus. Het leverde rijke resultaten op. En het levert ook deze vraag op voor politiek en maatschappij: hebben we al genoeg moderne Cardijns voor de nieuwe achterstellingen van deze tijd? Of durven we niet meer ambitieus te zijn op ­zulke schaal?"


Stemmen kan nog tot donderdag 5 december om 20u via deze link met uw persoonlijke code.


Tot binnenkort!


Katrien69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page